Wodorowęglan sodu (soda oczyszczona)
Dostępne opcje:
Waga: 50 g (2.20PLN)
500 g (7.20PLN)
1000 g (11.90PLN)
5 kg (39.70PLN)

Napisz recenzję        

2.20PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
INCI: Sodium bicarbonate

Idealny do produkcji kul kąpielowych musujących oraz różnych soli kąpielowych pieniących się.

Wodorowęglan sodu tzw. kwaśny węglan sodu lub soda oczyszczona w postaci białego krystalicznego proszku. 

Wodorowęglan sodu jest nietrwały, gdyż podczas ogrzewania lub pod wpływem wody ulega rozkładowi z wydzieleniem dwutlenku węgla.  Z tego względu jest idealny do produkcji kul kąpielowych musujących oraz różnych soli kąpielowych pieniących się.  Jest dobrym zmywaczem skóry (nie podrażnia).

Roztwór (1 % - 4%) jest również stosowany w produktach kosmetycznych z przeznaczeniem - łojotok, trądzik, skóry problematyczne.  Działa przeciwzapalnie, oczyszcza skórę i zabezpiecza przed gromadzeniem się nadmiernej ilości sebum na skórze.

Zastosowanie
  • w produkcji kul musujących (1 część kwasu cytrynowego do 2 części wodowęglanu sodu)
  • roztwór 1% - 4% w tonikach, maskach do skóry problematycznej, łojotokowej
  • regulacja pH produktów kosmetycznych
Brak dodatkowych obrazków





Produkt nie posiada jeszcze recenzji

Z tym produktem kupiono również:
Frakcja niezmydlalna oleju sojowego - 60% steroli

Frakcja niezmydlalna jest wykorzystywana w  preparatach dla skóry dojrzałej działajacych rewitalizująco i zmiękczająco, w produktach przeciwsłonecznych dzięki właściwościom... czytaj całość.
8.30PLN
Peeling solny z Morza Martwego

Morze Martwe ze względu na wyjątkowy skład i stężenie substancji mineralnych (ośmiokrotnie wyższe stężenie niż w oceanie) od stuleci jest źródłem cennych składników kosmetycznych. Kąpiele oraz peelingi z soli są ciekawą... czytaj całość.
11.80PLN
Olejek sandałowy (Santalum album, Indie) 5%

Silny afrodyzjak. Pogłębia koncentrację. Jego unikalny zapach jest doceniany przez perfumiarzy od wielu stuleci. Olejek sandałowy pozyskiwany jest z Sandałowca Białego (Santalum... czytaj całość.
25.90PLN
Bioferment z alg

Bioferment z morskiej brunatnicy (Nereocystis luetkeana), algi osiągającej długość nawet 30 metrów, pozyskiwany jest w procesie fermentacji z użyciem... czytaj całość.
10.90PLN