Skwalan roślinny 100% z oliwek
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 30 ml (16.00PLN)
50 ml (24.90PLN)
100 ml (45.80PLN)
500 ml (200.90PLN)
1000 ml (332.50PLN)

Napisz recenzję        

16.00PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność
Produkt chwilowo niedostępny
nowa dostawa około: 22/05/2012

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
Karta techniczna

Posiada właściwości wygładzające, nawilżające, zmiękczające, stabilizuje strukturę lipidów skórnych. Łatwo się wchłania w skórę, dzięki czemu pomaga w przenoszeniu substancji aktywnych w głąb skóry.


Skwalan jest substancją aktywną będącą składnikiem ludzkiego sebum (10%). Jego rola w utrzymaniu kondycji ludzkiej skóry jest bardzo znacząca. Skwalan to postać nasycona skwalenu - nienasyconego węglowodoru alifatycznego.  Skwalan w naszej ofercie jest pochodzenia roślinnego - oliwy z oliwek

Ma bardzo silne właściwości regeneracyjne i nawilżające. Uszczelnia on przestrzenie międzykomórkowe (odbudowuje płaszcz lipidowy), zapobiegając w ten sposób nadmiernemu parowaniu wody z naskórka. Skwalan odżywia skórę witalnymi składnikami, dostarczając substancji odżywczych, ponadto przedłuża działanie witamin A i E, koenzymu Q10. Właściwości te sprawiają, że:
  • głęboko nawilża i dotlenia skórę,
  • redukuje drobne rysy dojrzałości,
  • redukuje przebarwienia oraz blizny trądzikowe,
  • goi poparzenia słoneczne i podrażnienia,
  • zapobiega przebarwieniom skóry, zmarszczkom oraz utracie blasku.
  • pomaga w leczeniu egzemy.
Skwalan jest wytwarzany w ludzkim organizmie ale od 25 roku życia jego poziom w ludzkim sebum (łoju) zmniejsza się. Dlatego też jego stosowanie po 25 roku życia znacząco poprawia kondycję skóry dojrzałej.

ZASTOSOWANIE

Skwalan stosowany jest w kosmetykach pielęgnacyjnych do zmiękczania skóry, redukowania zmarszczek, nawilżania skóry, przyśpiesza gojenie uszkodzeń skóry (małe rany, zadrapania).

Skwalan pomaga rozprowadzać i wchłaniać oleje i masełka. Szczególne zastosowanie znajduje w kremach ochronnych na zimę, lotionach, pomadkach do ust. Może być dodawany do olejków do masażu oraz olejków na twarz lub używany w stężeniu 100%. Przy niskich temperaturach na zewnątrz tworzy ochronną barierę na skórze jednocześnie pozwalając jej oddychać.

Skwalan może być stosowany codziennie na twarz i delikatne miejsca wokół oczu, szyję i ręce oraz tam, gdzie twoja skóra potrzebuje rewitalizacji.

INCI:
Squalane
Postać:
bezbarwna ciecz
Rozpuszczalność: w tłuszczach
Zalecane stężenie: 3 - 30%,
Użycie:  może być podgrzewany do 80 st. C lub dodawany do emulsji po ochłodzeniu do 35 st. C
 

Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 29/06/2011
Autor: Beata Ostrowska
Ocena:
używam zamiast kremu na noc; moja mocno wrażliwa 40-letnia skóra twarzy traktowana nim, jest dobrze nawilzona i lepiej napięta; taką poprawę zauwazylam po miesiącu codziennego stosowania; kilka kropel prosto z buteleczki :)
Data: 22/03/2011
Autor: Joanna Wesołowska
Ocena:
Polecam wszystkim wrażliwcom i posiadaczom suchej skóry, w wieku 27 lat w końcu znalazłam odpowiedni kosmetyk do pielęgnacji twarzy. Skóra jest idealnie miękka nawilżona, już nie muszę nakładać kremu dwa razy z rana i w ciągu dnia po raz kolejny żeby czuć jako taki komfort. Zauważyłam również, że skóra wokół oczu stała się jędrniejsza i wspaniale nawilżona. Wystarczy z rana kilka kropel skwalanu, a kondycja i wygląd skóry poprawił się do tego stopnia że fluidy, pudry i podkłady zamknęłam w szufladzie. Odrobina różu, tusz i mogę wychodzić do pracy, z czego moja skóra jest bardzo zadowolona :) POLECAM Z CAŁEGO SERCA.
Data: 29/01/2010
Autor: Marta Słotwińska
Ocena:
REWELACJA! w 1 noc potrafi naprawić skutki spaceru na dużym mrozie bez rękawiczek. Daje ulgę dłoniom z popękanym naskórkiem. Używam solo (w razie potrzeby), lub dodaję do olejów do masażu.
Data: 24/02/2009
Autor: Ewa Kańtoch
Ocena:
Cudo!!!!Naprawdę gorąco polecam.Jestem uczulona na 263245 różnych składowych kosmetyków,więc trochę się bałam.Ale nie,nie,nie jest cudnie!!!Skóra mięciutka,gładka,a to dopiero dwa dni.
Data: 10/05/2008
Autor: Anna Kozłowska
Ocena:
Miałam zaledwie 5-mililitrową próbkę skwalanu, którą dostałam jako gratis do zakupów, ale zdążyłam już poznać jego wspaniałe własności nawilżające. Dodawałam go do olejków do twarzy. Skwalan dobrze się wchłania, nie zapycha porów, ułatwia rozprowadzanie olejków. Zdarzyło mi się także stosować go solo i w tej roli również sprawdził się znakomicie. Na pewno kupię pełnowymiarowe opakowanie.


Z tym produktem kupiono również:
Bio solubilizator

  Bio solubilizator jest mieszaniną surfaktantów oraz substancji zwilżających pozyskiwanych w 100% z roślinnych, naturalnych składników.  Charakteryzuje się bardzo dobrymi... czytaj całość.
14.90PLN
Waga elektroniczna 500 g / 0,1 g

Wysokiej jakości cyfrowa precyzyjna waga kieszonkowa z zakresem pomiaru 500 g i dokładnością 0,1 g. Dane techniczne - zakres pomiaru do 500 g - dokładność 0,1 g -... czytaj całość.
22.90PLN
Termometr elektroniczny z sondą

Termometr elektroniczny cyfrowy z sondą, przeznaczony jest do pomiarów temperatury ciał stałych, cieczy i gazów . Łatwy do odczytu wyświetlacz LCD dokładnie wyświetla temperaturę. Informacja wyświetla się  w... czytaj całość.
34.90PLN
Kwas ferulowy

Kwas ferulowy jest substancją występującą naturalnie w liściach i nasionach większości roślin, zaś szczególnie duże stężenia znajdują się w nasionach ryżu, pszenicy i owsa. Jego popularność w kosmetyce zawdzięcza się badaniom,... czytaj całość.
6.00PLN