Olejek różany (Absolut) 5% |
|
|
|
|
Do koszyka
Dostępność 
Produkt chwilowo niedostępny nowa dostawa około: 29/02/2012 |
|
|
|
INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Rosa Damascena Flower Oil
Olejek eteryczny z róży damasceńskiej uprawianej w słynnej Dolinie Róż w Kazanłyku w Bułgarii, jest jednym z najpiękniejszych zapachów kwiatowych.
Otrzymywany w procesie chemicznej ekstrakcji (absolut) olejek ten posiada bardziej intensywny zapach różanego bukietu w porównaniu z olejkiem destylowanym. Ekstrakcja jest również bardziej efektywną metodą produkcji olejku. Z jednej tony kwiatów otrzymuje się ok. 1 kg olejku. Olejek absolut bardziej oddaje autentyczny bukiet zapachu kwiatów róży. Z tego względu jest chętniej stosowany w produkcji perfum.
ZASTOSOWANIE
Absolut z róży damasceńskiej jest odpowiedni dla każdego typu skóry. Posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne oraz regenerujące. Używany jest w produkcji kremów, lotionów mających przeznaczenie wygładzające i lecznicze (pomaga leczyć zadrapania, lekkie poparzenia i podrażnienia). Absolut jest ceniony jako afrodyzjak, stosowany jest w terapii antydepresyjnej i antystresowej.
Aby oferować ten cenny olejek w bardziej przystępnej cenie, proponujemy go w 5% stężeniu w naturalnym oleju jojoba.
Otrzymywanie:
|
Ekstrakcja heksanem kwiatów Rosa damascena |
Zalecane stężenie:
|
10 - 40% olejku w formie roztworu 5% (równoznaczne z 0,5-2% czystego olejku eterycznego) |
| Zapach: |
szczególnie bogaty i pełny różany bukiet, słodki z miodowym niuansem |
| Nuta: |
średnia (harmonizująca, uspakajająca, kwiatowy korzenny zapach) |
Uwagi:
Olejki eteryczne należy przechowywać szczelnie zamknięte, z dala od bezpośredniego słońca i ciepła. Nie stosować bezpośrednio na skórze olejków eterycznych w postaci nierozcieńczonej. Niewskazany dla kobiet w ciąży.
Brak dodatkowych obrazków
Produkt nie posiada jeszcze recenzji
|
|
Z tym produktem kupiono również: |
 |
|
Ekstrakt z zielonej herbaty EKOLOGICZNY
Standaryzowany na kofeinę, katechiny i taniny ekstrakt uzyskiwany z liści Zielonej Herbaty pochodzącej z ekologicznej uprawy w medium: Gliceryna/Woda (50:50). Certyfikowany przez ECOCERT.
Aplikacja:
Kremy z wyciągami z... czytaj całość. |
|
|
|
 |
|
Olej z nasion brokułu
Naturalna alternatywa dla silikonu w szamponach i kondycjonerach. Dodaje włosom połysk i blask.
Olej z nasion brokułu zimnotłoczony zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe... czytaj całość. |
|
|
|
 |
|
Olej z nasion pomidora
Pomaga zachować skórze rownowagę pH oraz równowagę w wydzielaniu łoju. Zalecany jest w preparatach przeciwtrądzikowych oraz kosmetykach przeciwstarzeniowych.
... czytaj całość. |
|
|
|
|
|
|