Olej z pestek moreli
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 50 ml (9.00PLN)
100 ml (14.70PLN)
500 ml (42.30PLN)
1000 ml (73.50PLN)

Napisz recenzję        

9.00PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
Karta techniczna

Olej zimnotłoczony i nierafinowany.  Nawilżający i bogaty w witaminy A i E. Idealny do skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej.  Doskonały do masażu.

Olej morelowy otrzymywany jest nasion owoców moreli zwyczajnej.  Olej w naszej ofercie pochodzi od dostawcy z Europy Zachodniej, jest nierafinowany, tłoczony na zimno.

Olej morelowy jest lekki i delikatny, przezroczysty, lekko żółty. Ma charakterystyczny delikatny zapach. W temperaturze pokojowej ma stan skupienia płynny. Olej morelowy zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwas oleinowy i linolowy, witaminę A.

Właściwości kosmetyczne

Olej morelowy jest łatwo wchłaniany przez skórę. Ma właściwości nawilżające i wygładzające naskórek. Polecany jest do wszystkich rodzajów skóry. Stosowany na skórze dojrzałej ogranicza powstawanie zmarszczek. Może być stosowany do skóry wrażliwej, podrażnionej, z zapaleniami i suchej. Dzięki swoim właściwościom jest stosowany do masażu dorosłych jak również i dzieci.

ZASTOSOWANIE

Olej morelowy jest doskonały do masażu delikatnej skóry dzieci, w aromaterapii. Używany jest w produkcji kremów, lotionów, balsamów, pomadek do ust, odżywek do włosów i mydeł.

INCI:
Prunus armeniaca (Apricot) Kernel Oil
Nazwa botaniczna:
Prunus armeniaca
Metoda ekstrakcji:
tłoczony na zimno, nierafinowany
Okres trwałości: 6 - 12 miesięcy
Przechowywanie:
w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Liczba zmydlenia: 190 mg KOH/ g tłuszczu

Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 29/01/2010
Autor: Marta Słotwińska
Ocena:
Bardzo go lubię. Podgrzany wraz z olejkami eterycznymi i skwalanem cudownie rozprowadza się po skórze i pozostawia aksamitny "film".
Data: 24/01/2008
Autor: Anna Heczko
Ocena:
Niesamowicie delikatny, pozostawia lekki przyjemny zapach i swieżą nawilżoną skórę
Data: 06/07/2007
Autor: Maria Rudowicz
Ocena:
Używam go od kilku miesięcy do twarzy i szyi- zamiast kremu, zarówno na dzień i na noc. Skóra jest gładsza, ma wyrównany koloryt. A sam olejek wchłania się łatwo i, ku mojemu zaskoczeniu, jest świetną bazą pod makijaż.


Z tym produktem kupiono również:
Olej z nasion czerwonej maliny

Działa nawilżająco, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, działa przeciwzaskórnikowo. Olej z nasion... czytaj całość.
7.90PLN
Olej z pestek winogron zimnotłoczony

Olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega – 6. (linolowy kw.tłuszczowy 58-81%). Stosowany w produktach do skóry suchej i delikatnej. Aplikacja: Olej winogronowy wytwarzany jest... czytaj całość.
6.50PLN
Olej z nasion truskawki

Olej z pestek truskawek tłoczony metodą „na zimno” zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:     linolenowy (omega-3)     linolowy (omega-6) oraz     omega-9.... czytaj całość.
7.70PLN
Olej z nasion brokułu

Naturalna alternatywa dla silikonu w szamponach i kondycjonerach. Dodaje włosom połysk i blask. Olej z nasion brokułu zimnotłoczony zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe... czytaj całość.
5.90PLN