Olej z nasion truskawki
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 10 ml (7.70PLN)
30 ml (18.90PLN)
50 ml (27.90PLN)
100 ml (45.80PLN)

Napisz recenzję        

7.70PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia

Olej z pestek truskawek tłoczony metodą „na zimno” zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:

    linolenowy (omega-3)
    linolowy (omega-6) oraz
    omega-9.

Jest on również źródłem witamin i przeciwutleniaczy takich jak tokoferole czy kwas elagowy o właściwościach przeciwrakowych.

Aplikacja:

Olej z pestek truskawek znajduje swoje zastosowanie głównie ze względu na obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych.  Jest bardzo bogaty w kwasy omega-3 i omega-6, zawierając m.in. ok. 50% kwasu linolowego.

Miejscowa aplikacja oleju z truskawek uzupełnia niedobór niezbędnych kwasów tłuszczowych, który może prowadzić do zmniejszenia pojemności wodnej bariery skóry.

Olej z pestek truskawek działa nawilżająco, chroni i odżywia skórę oraz pozostawia ją gładką i miłą w dotyku.

Olej ten jest idealny dla skóry suchej i dojrzałej.

Posiada również właściwości ściągające, pomocne przy leczeniu skóry tłustej ze skłonnością do trądziku.

Olej z pestek truskawek możemy używać bezpośrednio na skórę, dobrze się wchłania.

Może być on również stosowany jako dodatek do kosmetyków.


INCI:
Fragaria ananassa Seed oil
Pozyskiwanie:
tłoczenie na zimno, nierafinowany
Pochodzenie:
Polska
Postać:
klarowny ciemnozielony olej o subtelnym zapachu truskawki
Przechowywanie:
W szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4-10 ºC.


Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 25/01/2012
Autor: sylwia bednarek-szelag
Ocena:
mam mieszaną cere i do wszelkich olejków podchodziłam z dystansem ,kupiłam go dla tego bo uwielbiam truskawki.....ku mojemu zdziwieniu moja cera idealnie go wchłania,skóra jest jak alabaster idealnie nawilzona!!!!ma tylko jedną wadę-pachnie jak syrop.ale to tylko mały minusik,bo olejek jest idealny.....


Z tym produktem kupiono również:
Bio solubilizator

  Bio solubilizator jest mieszaniną surfaktantów oraz substancji zwilżających pozyskiwanych w 100% z roślinnych, naturalnych składników.  Charakteryzuje się bardzo dobrymi... czytaj całość.
14.90PLN
Kwas cytrynowy

Stosowany w produkcji kul kąpielowych, toników, do regulacji pH kosmetyków.  Delikatnie złuszcza naskórek, rozjaśnia. Kwas cytrynowy to jeden z... czytaj całość.
2.40PLN
Waga elektroniczna 500 g / 0,1 g

Wysokiej jakości cyfrowa precyzyjna waga kieszonkowa z zakresem pomiaru 500 g i dokładnością 0,1 g. Dane techniczne - zakres pomiaru do 500 g - dokładność 0,1 g -... czytaj całość.
22.90PLN
Olej z orzechów laskowych

Olej zimnotłoczony i nierafinowany.  Jest bogaty w witaminy i kwas oleinowy. Odżywia i rewitalizuje wszystkie rodzaje... czytaj całość.
13.00PLN