Olej z nasion czerwonej maliny
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 10 ml (7.90PLN)
30 ml (19.40PLN)
50 ml (28.80PLN)
100 ml (47.70PLN)

Napisz recenzję        

7.90PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia

Działa nawilżająco, przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, pobudza regenerację skóry, wspomaga gojenie się ran, działa przeciwzaskórnikowo.

Olej z nasion czerwonej maliny tłoczony metodą „na zimno” zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe:

    linolenowy (omega-3)
    linolowy (omega-6).

Zawiera wyjątkowo wysoki poziom karotenoidów, alfa i gamma tokoferolu oraz kwasu elagowego o właściwościach przeciwrakowych.

Działanie oleju z pestek malin w produktach kosmetycznych opiera się głównie na własnościach przeciwzapalnych. Wykazuje on działanie emoliencyjne, nawilżające, kondycjonujące, zabezpiecza barierę ochronną naskórka, utrzymuje wilgoć.

Jest idealny dla skóry suchej ze skłonnością do podrażnień i dojrzałej.
Poprawia miękkości i gładkość skóry przy jednoczesnym zmniejszeniu utraty wody przez naskórek

Dzięki olejowi z pestek malin skóra zyskuje jędrność, zwiększa się produkcja kolagenu i elastyny tym samym wygładzają się zmarszczki.

Zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Zalecane dozowanie

Może być stosowany bezpośrednio na skórę, dobrze się wchłania.
Może być stosowany jako dodatek do kosmetyków 5 - 20%

Polecany do typu skóry:  Skóry suchej, skóry podrażnionej, skóry dojrzałej

Aplikacja: Produkty do twarzy, Produkty przeciwsłoneczne, Produkty do ust


INCI:
Rubus idaeus seed oil
Pozyskiwanie:
tłoczenie na zimno, nierafinowany
Pochodzenie:
Polska
Postać:
klarowna żółta ciecz o malinowym zapachu
Przechowywanie:
W szczelnie zamkniętych pojemnikach, unikać kontaktu ze światłem i powietrzem. Optymalna temperatura przechowywania to 4-10 ºC.


Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 25/01/2012
Autor: sylwia bednarek-szelag
Ocena:
ten olejek jest boski......mam mieszaną cerę i używam go na zmianę z olejkiem truskawkowym,który też polecam!!!!olej z malin nie pachnie,moja skora go po prostu pije,cera się nie świeci,jest super nawilżona i ma piekny kolor....


Z tym produktem kupiono również:
Stearynian glicerolu HLB 3.6 - Baza do emulsji w/o

Bazowy emulgator pochodzenia roślinnego, stosowany w emulsjach typu W/O (woda w oleju). Posiada właściwości nawilżające i wygładzające. ... czytaj całość.
8.90PLN
Waga elektroniczna 500 g / 0,1 g

Wysokiej jakości cyfrowa precyzyjna waga kieszonkowa z zakresem pomiaru 500 g i dokładnością 0,1 g. Dane techniczne - zakres pomiaru do 500 g - dokładność 0,1 g -... czytaj całość.
22.90PLN
Suszone kwiaty nagietka (Calendula officinalis, Bułgaria)

Kwiaty nagietka kąpieli spa, do kul kąpielowych, mydeł glicerynowych oraz kąpieli spa. Susz z kwiatów nagietka Calendula... czytaj całość.
5.40PLN
Barwniki - Zestaw 4 kolory

Zestaw czterech łagodnych barwników na bazie wody. ... czytaj całość.
17.10PLN