Olej makadamia
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 50 ml (9.60PLN)
100 ml (15.90PLN)
500 ml (46.50PLN)
1000 ml (79.80PLN)

Napisz recenzję        

9.60PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
Karta techniczna

Olej zimnotłoczony i nierafinowany.  Działa regenerująco, wygładzająco, poprawia wygląd dojrzałej skóry.

Olej makadamia otrzymywany jest z niewielkich orzechów drzewa o tej samej nazwie. Orzechy te wyglądem i rozmiarem przypominają orzechy laskowe. Makadamia rośnie w Australii oraz Indonezji.

Olej makadamia w temperaturze pokojowej ma stan skupienia płynny. Charakteryzuje się pięknym bursztynowym kolorem.  Olej makadamia zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9 lecytynę oraz kwas palmito-oleinowy.

Właściwości kosmetyczne

Olej makadamia posiada wyjątkowe właściwości regeneracyjne. Zawarty w nim olej palmito-oleinowy to również składnik ludzkiej skóry. Z tego względu olej makadamia jest doskonale wchłaniany i tolerowany przez skórę. Olej makadamia chroni komórki skóry przed zniszczeniem (działaniem wolnych rodników czyli utlenianiem).

Makadamia doskonale nadaje się do pielęgnacji skóry starzejącej się, znajduje również zastosowanie w zwalczaniu cellulitu. Ponadto doskonale zmiękcza i wygładza naskórek, leczy niewielkie uszkodzenia skóry oraz podrażnienia po opalaniu. Ojej makadamia jest bezpieczny dla skóry delikatnej i wrażliwej.

Polecany do kremów, lotionów i olejków antiagingowych, antycellulitowych. Będzie doskonałym emolientem do masażu.

INCI:
Macadamia ternifolia Seed Oil
Metoda ekstrakcji:
tłoczenie na zimno, nierafinowany
Zalecane stężenie:
1 - 100%
Okres trwałości:
min. 6 - 12 miesięcy
Przechowywanie:
w chłodnym, zacienionym miejscu
Liczba zmydlenia: 195 mg KOH/ g tłuszczu


Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 12/05/2012
Autor: Anna Turczyn
Ocena:
Doskonały! Idealnie się rozprowadza na skórze, prawie natychmiast się wchłania, więc nie zostawia tłustych plam. Zbliża się lato, nie ma co zwlekać. Po peelingu makadamia na brzuch i uda!
Data: 05/07/2009
Autor: Beata Ostrowska
Ocena:
olej, jak pozostałe produkty zakupione tutaj - jest wspaniały; regeneruje skórę, ma wspaniały zapach, chociaż na początku wydawał mi się troszkę dziwny :o) uzywam go na zmianę z jojobą do pielęgnacji najbardziej suchych częsci ciała ( stopy, łokcie, kolana) oraz maseczki na skórę glowy i włosy;
Data: 28/05/2009
Autor: Urszula Jurska
Ocena:
W odpowiedzi na Pani komentarz pragniemy zapewnić, że olej makadamia w naszej ofercie jest jak najbardziej świeży i z długim terminem ważności (obecne partie oleju termin ważności grudzień 2009 lub luty 2010). Od jesieni zeszłego roku posiadamy w ofercie olej o mniej intensywnym zapachu charakterystyczny dla orzechów makadamia. Niemniej jest to olej zimnotłoczony i nierafinowany (specyfikacja oleju na życzenie do wglądu). Ponadto, zawsze oferujemy zamianę towaru lub zwrot pieniędzy jeśli produkt nie spełnia oczekiwań. Zespół ECOspa.pl Niestety nie mogę nic dobrego napisać o tym olejku dlatego że dostałam nieświeży. Miał pięknie pachnieć, a tymczasem jest zjełczały i pachnie stęchlizną. Bardzo szkoda.
Data: 09/02/2008
Autor: Renata Małyska
Ocena:
Fantastyczny zapach! Na początku stosowania zaniepokoiło mnie pojawienie się na twarzy, w okolicy czoła i brody, niewielkich krosteczek. Już, już mialam się znichęcić kiedy spotkalam się z opinią, że przy zmianie kosmetyków na naturalne, organizm niejako powraca do naturalnego funkcjonowania, stąd w momencie przejściowym mogą wystąpić opisane przeze mnie zminany. Wytrwałam i jestem zadowolona. Sądzę jednak, że prawdziwe efekty jeszcze przede mną, pojawią się za jakieś 3-4 miesiące.
Data: 31/01/2008
Autor: Małgorzata Lewandowska
Ocena:
Świetny olej, wygładza skórę, szybko się wchłania. PO ok. 2-3 tygodniach stosowania (po kąpieli, na wilgotną skórę), skóra wygląda pięknie!


Z tym produktem kupiono również:
Ekstrakt z prawoślazu (Marshmallow) EKOLOGICZNY

Ekstrakt ekologiczny certyfikowany przez ECOCERT.  Działanie nawilżające, emoliencyjne, przeciwzapalne i ujędrniające. Inhibitor... czytaj całość.
4.50PLN
Bio solubilizator

  Bio solubilizator jest mieszaniną surfaktantów oraz substancji zwilżających pozyskiwanych w 100% z roślinnych, naturalnych składników.  Charakteryzuje się bardzo dobrymi... czytaj całość.
14.90PLN
Olej monoi (Monoi de Tahiti)

Olej Monoi de Tahiti jest to macerat kwiatów monoi (gardenia taitensis) w oleju kokosowym. Ze względu na pojawianie się na rynku podróbek w celu ochrony i zapewnienia najwyższej jakości wprowadzono certyfikat pochodzenia ... czytaj całość.
18.90PLN
Żel z aloesu EKOLOGICZNY

Aloe Vera Gel z ekologicznej uprawy z certyfikatem ECOCERT faktycznie ma postać płynną, nieżelową. Jest to dokładnie przefiltrowany miąższ z wnętrza grubego liścia, spod warstwy zielonej skóry.... czytaj całość.
8.90PLN