Olej jojoba (z³oty) zimnot³oczony
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemno¶æ: 50 ml (15.50PLN)
100 ml (26.70PLN)
500 ml (114.50PLN)
1000 ml (195.80PLN)

Napisz recenzję        

15.50PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
Karta techniczna

Informacja:
Szanowni Pañstwo, w zwi±zku z maj±cymi miejsce przez ostatnie 2 lata niskimi zbiorami surowca pojawi³y siê problemy z dostêpno¶ci± oleju jojoba na rynku a jego cena znacz±co wzros³a. Producenci i dystrybutorzy zapowiadaj± problemy z dostêpno¶ci± produktu w przysz³ym roku. Dok³adamy jednak starañ (m.in. poprzez wcze¶niejsz± rezerwacjê) aby zapewniæ ci±g³o¶æ sprzeda¿y.


Olej zimnot³oczony o bardzo wysokiej zgodno¶ci biologicznej ze skór±, ³atwo jest wch³aniany przez skórê i w³osy - od¿ywia, zmiêkcza, nawil¿a i nat³uszcza.


Jojoba (czytaj: hohoba) jest ciek³ym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten osi±ga wysoko¶æ 1 – 2 metry, ma roz³o¿yst± i gêst± koronê, niewielkie, grube li¶cie, ro¶nie na terenach pustynnych i pó³pustynnych.

Olej jojoba znajduj±cy siê w naszej ofercie pochodzi od producenta z Argentyny.  Otrzymywany jest w 100% z nasion jojoby, z pierwszego t³oczenia na zimno. Nie jest odbarwiany i deodoryzowany (pozbawiany zapachu), natomiast jest pasteryzowany i filtrowany by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii.

W³a¶ciwo¶ci fizyczne i chemiczne

Olej jojoba jest przezroczysty, ma kolor bursztynowy oraz przyjemny, lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciek³y. Po sch³odzeniu matowieje i twardnieje.  Olej ten zawiera skwalen, wy¿sze alkohole, kwasy t³uszczowe (palmitynian cetylu), fitosterole, witaminê E i F.

W³a¶ciwo¶ci kosmetyczne

Jojoba charakteryzuje siê bardzo wysok± zgodno¶ci± biologiczn± ze skór±. Dziêki wysokiemu powinowactwu do ludzkiej skóry, ³atwo jest wch³aniany przez skórê i w³osy. Jojoba od¿ywia, zmiêkcza, nawil¿a i nat³uszcza skórê i w³osy.

Mo¿e byæ u¿ywany do pielêgnacji skóry wra¿liwej. Jojoba pomaga w leczeniu zapaleñ skóry, np. ³uszczycy. Pomaga przy leczeniu tr±dziku. Zawiera kwas mirystynowy, skuteczny na zapalenie stawów oraz reumatyzm.

ZASTOSOWANIE

W czystej postaci: do masa¿u, pielêgnacji twarzy, pielêgnacji ca³ego cia³a.

Jako sk³adnik w produkcji: kremów, balsamów, kosmetyków po goleniu, od¿ywek do w³osów i szamponów, myde³.

Olej jojoba znajduje równie¿ zastosowanie w aromaterapii. Dodawany do preparatu wyd³u¿a jego okres trwa³o¶ci.

INCI:
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
Metoda ekstrakcji:
t³oczenie na zimno, nierafinowany (z³oty)
Okres trwa³o¶ci: 2 - 4 lata
Liczba zmydlenia: 92 mg KOH/ g t³uszczu
Uwaga:
w niskich temperaturach (poni¿ej 7 st. C) mo¿e zastygaæ


Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 14/02/2012
Autor: Anna Turczyn
Ocena:
Dzie³o absolutne! Jedyna i najlepsza metoda na cerê mieszan± i t³ust±. U¿ywam od kilku tygodni i zauwa¿am ogromn± poprawê w kwestii nadmiaru sebum. Dowód: wczoraj wyrzuci³am do kosza mój puder w kamieniu, który zawsze mia³am przy sobie. Nie jest mi ju¿ potrzebny. Jojobê polecam wszystkim "¶wiec±cym siê"!
Data: 04/03/2011
Autor: Lena Nowak
Ocena:
Olejek jojoba kupi³am wczoraj,jest rewelacyjny!Najwaznejsze jest to,¿e nie pozostawia t³ustej warstwy na skórze i nie obci±¿a w³osów.Kupi³am dla synka,poniewa¿ ma atopowe zapalenie skóry,a widze,¿e olej jest tak naprawdê dobry na wszystko.
Data: 17/02/2011
Autor: El¿bieta Starsiak
Ocena:
Znakomity olejek, zastêpuje z powodzeniem ka¿dy krem, nie uczula nawet bardzo wra¿liwej cery! gor±co polecam zarówno ten produkt jak i sklep, z dostêpnych produktów mo¿na wyczarowaæ domowe spa w naprawdê przystêpnej cenie!!!
Data: 27/01/2011
Autor: JUSTYNA LUBCZYÑSKA
Ocena:
Swietny olej, u¿ywam do twarzy i na inne suche czê¶ci cia³a, sprawdza sie rewelacyjnie :)
Data: 09/08/2010
Autor: Katarzyna Nej-Wo³osiak
Ocena:
Rewelacja - fantastycznie siê wch³ania. Stosujê sama i u moich bli¼niaczków - niemowlaczków zamiast "sklepowej" oliwki!!!


Z tym produktem kupiono równie¿:
Olej z alg laminaria (ekstrakt 2:1)

Idealny do kosmetyków o dzia³aniu wyszczuplaj±cym i przeciwcellulitowym. Olej z... czytaj ca³o¶æ.
15.70PLN
Witamina E - Miks naturalnych tokoferoli

INCI: Tocopherol. Witamina E nale¿y do witamin rozpuszczalnych w t³uszczach i wystêpuje naturalnie w kilku ró¿nych formach, Miks tokoferoli zawiera: D-alpha-tocopherol, beta-tocopherol,... czytaj ca³o¶æ.
8.70PLN
Olej z pestek winogron zimnot³oczony

Olej o wysokiej zawarto¶ci kwasów t³uszczowych Omega – 6. (linolowy kw.t³uszczowy 58-81%). Stosowany w produktach do skóry suchej i delikatnej. Aplikacja: Olej winogronowy wytwarzany jest... czytaj ca³o¶æ.
6.50PLN
£y¿ka miarowa poj. 0,15 ml

Plastikowa ³y¿ka zakoñczona z jednej strony miark± o pojemno¶ci 0,15 ml. S³u¿y do odmierzania surowców zarówno p³ynnych jak i sypkich. Szczególnie u¿yteczna podczas dozowania niewielkich ilo¶ci substancji aktywnych np.... czytaj ca³o¶æ.
2.00PLN