Kwas mlekowy 88%
Dostępne opcje:
Pojemność: 30 ml (8.50PLN)
50 ml (11.50PLN)
100 ml (18.90PLN)
500 ml (75.50PLN)

Napisz recenzję        

8.50PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
INCI: Lactic acid

Kwas mlekowy należy do grupy alfa-hydroksykwasów i jest otrzymywany dzięki fermentacji cukru przez bakterie kwasu mlekowego (lactobacillus).

Kwas mlekowy normalizuje procesy złuszczania naskórka w sposób bardzo delikatny. Jest również związkiem nawilżającym. W kosmetyce używany do bioliftingu, ponieważ uelastycznia, spłyca zmarszczki, do rozjaśniania przebarwień, zwężania porów. Stosowany jest również w odżywkach i szamponach do włosów gdyż aktywizuje cebulki włosowe przyspieszając tym samym porost włosów.

W przemyśle kosmetycznym znalazł zastosowanie jako konserwant, jako środek utrzymujący odpowiednie pH preparatu.

Brak dodatkowych obrazków





Produkt nie posiada jeszcze recenzji

Z tym produktem kupiono również:
Frakcja niezmydlalna oleju sojowego - 60% steroli

Frakcja niezmydlalna jest wykorzystywana w  preparatach dla skóry dojrzałej działajacych rewitalizująco i zmiękczająco, w produktach przeciwsłonecznych dzięki właściwościom... czytaj całość.
8.30PLN
Forma do mydła - Kwiaty - 4 na foremce

Idealna dla początkujących i zaawansowanych! Plastikowe formy zostały wykonane z odpornego na wysokie temperatury tworzywa, które nie ulega zniekształceniom w... czytaj całość.
24.90PLN
Waga elektroniczna 500 g / 0,1 g

Wysokiej jakości cyfrowa precyzyjna waga kieszonkowa z zakresem pomiaru 500 g i dokładnością 0,1 g. Dane techniczne - zakres pomiaru do 500 g - dokładność 0,1 g -... czytaj całość.
22.90PLN
Termometr elektroniczny z sondą

Termometr elektroniczny cyfrowy z sondą, przeznaczony jest do pomiarów temperatury ciał stałych, cieczy i gazów . Łatwy do odczytu wyświetlacz LCD dokładnie wyświetla temperaturę. Informacja wyświetla się  w... czytaj całość.
34.90PLN