Hydrolat różany (rosa damascena) EKOLOGICZNY
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 100 ml (12.90PLN)
500 ml (54.50PLN)
1000 ml (96.90PLN)

Napisz recenzję        

12.90PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia


Wiąże wilgoć w skórze, zapobiegając tym samym jej odwodnieniu. Posiada wyjątkowy, niezwykle aksamitny i bogaty zapach. Idealny do pielęgnacji skóry wrażliwej.

Ekologiczny hydrolat różany, otrzymywany z kwiatów róży damasceńskiej (Rosa Damascena), poprzez destylację parą wodną. Szczególnie polecany do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, wrażliwej i pozbawionej witalności.

WŁAŚCIWOŚCI

Jest mocnym humektantem (ma właściwości wiążące wilgoć w skórze i zapobiegające jej odwodnieniu). Delikatnie napina naskórek i spłyca zmarszczki. Posiada wyjątkowy, prawdziwie różany zapach.

ZASTOSOWANIE

  • Składnik nawilżający i nadający zniewalający zapach kosmetykom.
  • Składnik kremów, ser i toników redukujących zmarszczki.
  • Dodawany do kąpieli - odżywia i relaksuje.
  • Składnik luksusowych płynów do higieny intymnej.
  • Hypoalergiczne, naturalne perfumy do ciała, ubrań i pomieszczeń.


Ekologiczny hydrolat różany jest w 100 % naturalny, nie zawiera konserwantów, lub innych dodatków.


INCI:
Rosa damascena (Rose) Flower Water
Nazwa botaniczna:
 Rosa damascena
Pochodzenie:
Maroko, Egipt
Metoda otrzymywania: przez destylację z  parą wodną płatków róży damasceńskiej, mikrofiltrowany, bez konserwantów i innych dodatków
Metoda uprawy: uprawa ekologiczna, hydrolat certyfikowany przez ECOCERT
Kwiaty zawierają: flawonoidy, kwasy organiczne, hydrolat - phenethyl alcohol, cytronelol, geraniol, linalol
Funkcje:
nawilżająca/chroniąca skórę
Rozpuszczalność:
w wodzie, glicerynie, etanolu
Wartość pH:
 4.1 – 4.4
Zalecane stężenie:
 5 - 100%, można stosować bezpośrednio na skórę
Przechowywanie:
 poniżej 14 st.C, w lodówce


Posiada europejski certyfikat ECOCERT potwierdzający ekologiczną uprawę rośliny i skład finalnego produktu.



Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 08/03/2011
Autor: Dominika Nawrocka
Ocena:
po paru latach uzywania postanowiłam napisać recenzję tego produktu:-). Bardzo dobry hydrolat, nawilza i lekko napina skórę. Pachnie lekko kwiatami rózy ale dla mnie najwazniejsze jest działanie a to nie pozostawia wątpilwości, ze produkt jest godny polecenia.
Data: 09/08/2010
Autor: Katarzyna Nej-Wołosiak
Ocena:
Zakochałam się w hydrolatach - różany jest w pierwszej trójce ulubionych! Zapach nie do pobicia!!! Polecam!!!
Data: 29/01/2010
Autor: Marta Słotwińska
Ocena:
Produkt idealny dla suchej skóry. Używam bez innych dodatków (jako tonik), albo mieszam z glinką ghassoul (jako mydełko peelingujące). Rewelacyjny zapach. Bardzo wydajny.
Data: 27/02/2009
Autor: Marta Dulik
Ocena:
Hydrolatu uzywam w zastepstwie toniku. Uwazam, ze swietnie sie w tej roli spisuje. Zapach, jaki wydobywa sie z buteleczki, to zapach prawdziwych roz z ogrodu! Pewnie juz taka aromaterapia wystarczylaby, zeby poprawic mi humor... po przemyciu mojej przesuszonej twarzy nie wystepuje uczucie pieczenia ani sciagniecia, tylko mile wrazenie odswiezenia i nawilzenia. Jest to produkt, do ktorego bede wracac. Polecam!
Data: 04/01/2008
Autor: Dominika Piwońska
Ocena:
Cudowny zapach! Jak dla mnie nieporównywalnie piękniejszy od zapachu hydrolatu z Rosa centifolia (róży stulistnej), bardziej oddający zapach prawdziwych róż. Co do działania samego hydrolatu, to nie wiem, bo stosuję w mieszance z hydrolatem neroli i oczarowym, która świetnie się sprawdza jako tonik (mam cerę mieszaną, z przewagą tłustej trądzikowej).


Z tym produktem kupiono również:
Kwas hialuronowy małocząsteczkowy SLMW

Super małocząsteczkowy kwas hialuronowy  (SLMW - Super Low Molecular Weight, ciężar cząsteczkowy mniejszy niż. 50 KDa) uzyskiwany biotechnologicznie, w formie proszkowej, nie zawiera... czytaj całość.
13.20PLN
Olej z pestek winogron zimnotłoczony

Olej o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega – 6. (linolowy kw.tłuszczowy 58-81%). Stosowany w produktach do skóry suchej i delikatnej. Aplikacja: Olej winogronowy wytwarzany jest... czytaj całość.
6.50PLN
Suszone kwiaty nagietka (Calendula officinalis, Bułgaria)

Kwiaty nagietka kąpieli spa, do kul kąpielowych, mydeł glicerynowych oraz kąpieli spa. Susz z kwiatów nagietka Calendula... czytaj całość.
5.40PLN
Kwas hialuronowy wielkocząsteczkowy

Wielkocząsteczkowy kwas hialuronowy (HMW - High Molecular Weight, wielkość ok. 1,20 miliona Da) uzyskiwany biotechnologicznie, w formie proszkowej, nie zawiera konserwantów. Kwas... czytaj całość.
12.90PLN