Hydrolat neroli (z kwiatu pomarańczy) EKOLOGICZNY |
|
|
|
|
Do koszyka
Dostępność 
Produkt chwilowo niedostępny nowa dostawa około: 04/06/2012 |
|
|
|
INCI: Citrus aurantium (Neroli) Flower Water
Relaksuje i uspokaja bez powodowania senności. Wyjątkowy, romantyczny kwiatowo-owocowy zapach.
Ekologiczny hydrolat neroli, otrzymywany z kwiatów pomarańczy ( Citrus Aurantium), poprzez destylację parą wodną. Jest polecany do skóry przetłuszczającej się i wrażliwej.
WŁAŚCIWOŚCI
Rozładowuje napięcie, działa uspokajająco i relaksująco, nie powodując jednocześnie senności. Wykazuje działanie antyseptyczne. Sprawia, że skóra staje się gładka i promienna.
ZASTOSOWANIE
- Naturalne perfumy (w połączeniu z wodą różaną tworzy bardzo przyjemną kompozycję zapachową).
- Samodzielnie, jako wyjątkowy tonik.
- Jako składnik masek, lotionów kremów i kompresów.
Ekologiczny hydrolat neroli jest w 100 % naturalny, nie zawiera konserwantów, lub innych dodatków. Powinien być przechowywany w chłodnym miejscu poniżej 14 st. C (lodówce).
Posiada europejski certyfikat ECOCERT potwierdzający ekologiczną uprawę rośliny i skład finalnego produktu.
Brak dodatkowych obrazków
Opinie klientów:
Data: 14/02/2012 |
Autor: Anna Turczyn |
Ocena:  |
| Hydrolat doskonale pomaga mojej cerze z problemami naczynkowymi. Obawiałam się, że będzie wysuszał skórę, ale nie wysusza, lekko ją napina. Do kompletu stosuję więc olej jojoba lub migdałowy. Przy tych polarnych temperaturach na zewnątrz, ja po raz pierwszy nie mam czerwonych plam na policzkach :-] Ponadto, neroli ma przecudny zapach, od którego jestem całkowicie uzależniona :-) Spróbujcie same! |
Data: 03/02/2012 |
Autor: Małgorzata Bogonowicz |
Ocena:  |
| Wczoraj dostałam przesyłkę, już po pierwszym użyciu zauważyłam zmianę na mojej skórze. Jest odświeżona, ma więcej blasku. Bardzo dobry produkt! |
Data: 06/02/2010 |
Autor: MAGDALENA NADANA |
Ocena:  |
| Hydrolat neroli naprawdę jest cudowny. Używam go jako tonik do twarzy i widzę jak cera promienieje, gdyby dostawała codzienną dawkę witaminy C. Zniknęły krostki, twarz jest jednolita i promienna. Zapach jest przyjemny, uspokający i wprawijący w dobry nastrój. Gorąco polecam. |
Data: 03/02/2008 |
Autor: Agnieszka Goj |
Ocena:  |
| Mi nieszczególnie przypadł do gustu. Fajnie odświeża tłustą skórę, ale po dłuższym czasie używania zaczęła mi wyskakiwać swędząca wysypka (pokrzywka). Fakt, że ogólnie mam wrażliwą skórę, jednak przy innych hydrolatach coś takiego mi sie nie działo. Po za tym zapach nie bardzo mi się podoba - trochę przypomina kwiaty bzu, ale przy okazji zalatuje czymś nieprzyjemnym. |
Data: 08/02/2007 |
Autor: Dominika Radzińska |
Ocena:  |
| Przetestowałam wszystkie dostepne hydrolaty,ale żaden mnie tak do końca nie przekonał-jako ideał.Ostatnim był właśnie Neroli..To jest to!!Najlepszy hydrolat jaki w życiu miałam!Zaden tak nie nawilża jak on(można spokojnie pozostawić do wyschniecia na skorze,bez obaw wysuszenia skory),tak cudnie sie nie wchłania..Dzialanie jest najwazniejsze:przepieknie rozświetla skóre!!Nie wiem jak o to robi,ale po użyciu skora wyglada jak po zastrzyku z wit.C:-)Hydrolat delikatnie wyrównuje koloryt cery,zaczerwienienia znikaja(po rózanym mialam czerwone placki)pory sa sciagniete,a buzia jedrna o zdrowym połysku.Zapach nie każdemu może odpowiadac,jest bardzo specyficzny(Mąz myśląl,że to akacje pachna:-)))ale mnie sie podoba...Rzeczywiście troche taki akacjowy:-)
Polecam szczegolnie,gdyz to najlepszy hydrolat,jaki moglam uzywać:-)Sa to moje subiektywne odczucia,bo na innej cerze może działac inaczej.Na mojej normalnej skorze z tendecja do mieszanej,bardzo wrazliwej spisał się na 6:-)Przydałaby sie dla mnie w sklepie pojemność 500ml -bo 100ml zuzywam w tydzien-gora dwa tygodnie:-) |
|
|
Z tym produktem kupiono również: |
 |
|
Bio solubilizator
Bio solubilizator jest mieszaniną surfaktantów oraz substancji zwilżających pozyskiwanych w 100% z roślinnych, naturalnych składników. Charakteryzuje się bardzo dobrymi... czytaj całość. |
|
|
|
|
|
Mikronizowany tlenek cynku
Tlenek cynku jest to biały sproszkowany minerał stosowany w kosmetyce jako filtr promieni ultrafioletowych (UV), pigment w kosmetykach kolorowych oraz substancja łagodząca przy podrażnieniach... czytaj całość. |
|
|
|
|
|
|