Ekstrakt z miłorzębu (Ginkgo) EKOLOGICZNY
Ocena:
Dostępne opcje:
Pojemność: 10 ml (4.60PLN)
30 ml (10.50PLN)
100 ml (24.90PLN)
500 ml (114.40PLN)

Napisz recenzję        

4.60PLN
Do koszyka Do koszyka
Dostępność

Opis produktu Dodatkowe zdjecia
INCI: Glycerin; Aqua; Ginkgo Biloba Leaf Extract

Ekstrakt wodno-glicerynowy z miłorzębu japońskiego, drzewa obecnego na ziemi już od 150 mln lat, żyjącego nawet 1000 lat (!), pochodzącego z terenów Azji (Chiny, Korea, Japonia). Obecnie dziko występuje tylko w górzystym terenie zachodnich Chin. Ekstrakt jest pozyskiwany z liści, z ekologicznej uprawy (certyfikat ECOCERT).

Biologiczna aktywność miłorzębu została odkryta już ponad 5 tys. lat temu w Chinach. Była uważana za roślinę leczniczą, polecano ją na bóle głowy, astmę, zaburzenia pamięci. Współcześnie wykorzystywana jest również w kosmetyce. Swoją moc i skuteczność zawdzięcza przede wszystkim wielu flawonoidom, w szczególności kwercetynie, kemferolowi, rutynie oraz diterpenom.

Wymienione substancje regulują procesy w tkankach kumulujących tłuszcz, poprawiają mikrokrążenie skórne, zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych a są to podstawowe obszary w terapii antycellulitowej.

Właściwości kosmetyczne:
  • stymuluje procesy lipolizy (rozkład tkanki tłuszczowej odpowiedzialnej za cellulit)
  • poprawia mikrokrążenie (działanie antycellulitowe)
  • przywraca skórze zdrowy koloryt
  • jeden z najsilniejszych roślinnych surowców hamujących enzymy odpowiedzialne za procesy starzenia (anti-aging)
  • łagodzi stany zapalne

ZASTOSOWANIE

Miłorząb japoński wykorzystywany jest w produktach antycellulitowych, ujędrniających, produktach przeciwzmarszczkowych, przeciwstarzeniowych zarówno do skóry jak i włosów. Ponadto będzie łagodził stany zapalne oraz pielęgnował cerę naczyniową.

Ekstrakt glicerynowy możesz dodać do bazy kremowej lub balsamowej, do emulsji robionej od podstaw, do serum na bazie hydrolatu np. cyprysowego. Ekstrakt jest stabilny w pH 4.0 - 6.5.

INCI:
Glycerin; Aqua; Ginkgo Biloba Leaf Extract
Inne składniki:
Konserwanty ECOCERT:
Sodium Benzoate 0,2 - 0,3 %
Potassium Sorbate 0,2 - 0,3 %
Postać: ekstakt wodno-glicerynowy
Rozpuszczalność: rozpuszczalny w wodzie
Zalecane stężenie: 0.1 - 3.0%
pH
 4.0 - 5.0
Zastosowanie:
antycellulitowe, ujędrniające, przeciwstarzeniowe,do cery naczyniowej


Brak dodatkowych obrazków





Opinie klientów:
Data: 05/02/2012
Autor: JOANNA POPŁAWSKA
Ocena:
Delikatny zapach, nie powoduje podrażnień, stosuję zarówno do twarzy jak i w połączeniu z bazą balsamową do ciała :)


Z tym produktem kupiono również:
Frakcja niezmydlalna oleju sojowego - 60% steroli

Frakcja niezmydlalna jest wykorzystywana w  preparatach dla skóry dojrzałej działajacych rewitalizująco i zmiękczająco, w produktach przeciwsłonecznych dzięki właściwościom... czytaj całość.
8.30PLN
Forma do kul kąpielowych - średnica 4 cm

*chwilowy brak w magazynie Forma w kształcie kuli o średnicy 40 mm wykonana z przezroczystego akrylu.  Doskonale nadaje się do tworzenia małych kul kąpielowych / musujących.  ... czytaj całość.
3.90PLN
Ekstrakt z jabłka EKOLOGICZNY

Przeciwutleniacz i nawilżacz. Stymuluje regenerację komórkową i reguluje transepidermalną utratę wody. ... czytaj całość.
4.50PLN
Butelka szklana z zakrętką - 10 ml

Oferujemy buteleczkę 10 ml w kolorze ciemnego bursztynu z białą zakrętką. Ciemne szkło chroni preparat przed działaniem słońca. W zakrętce znajduje się kroplomierz, który po odkręceniu plastikowego kapsla pozostaje w... czytaj całość.
1.40PLN